昨日の晩御飯-肉団子の餡かけ甘酢焼


DSC_0450

冷凍肉団子が冷凍庫に眠っていたので、昨日はわかめとスープにしたが、二日続けてスープでは芸がないので、今日は餡から甘酢焼というのを作った。それに、ゴーヤも余っていたので、ちょっと変わり種の料理になった。

①冷凍肉団子を鍋でしばらく茹でて、溶かす。

②取りだした肉団子をごま油で炒め、一旦、皿に取り出しておく。

③フライパンでゴーヤを炒め、肉団子と合わせる。

④醤油、砂糖、酢で作ったタレを入れて炒める。

⑤全体に火が通ったら、水溶き片栗粉を加え、トロミを付けて完成。

Advertisements

About wildsum

I am a Japanese language teacher. I like to soccer and cooking,walking.
Image | This entry was posted in 簡単料理 and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s