今日の晩ご飯0606!


先日、西友に行ったら、ゴーヤが100円で売っていたので、即買った。それで、今日は久々のゴーヤチャンプルーを作った。

主菜:ゴーヤチャンプルー。ゴーヤはちゃんと中のワタを取り、塩づけにし、5分後水洗いしておく。ベーコンと玉ねぎを炒め、ゴーヤを加え、最後に本だしを加えて、2個分の溶き卵を加え、上に鰹節をのっけて完成!

副菜:鶏むね肉が今日が賞味期限だったので、こちらも「しょうゆマヨ」で炒めた。あらかじめしょうゆと酒に浸しておいた鶏胸肉をフライパンでいんげんと混ぜて炒め、醤油とマヨネーズ、酒を混ぜたタレで味付けをした。丼に載せると最高においしかった。

 

Advertisements

About wildsum

I am a Japanese language teacher. I like to soccer and cooking,walking.
Image | This entry was posted in 簡単料理 and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s