晩ご飯12月20日


鶏むね肉と大根を出汁ツユで煮て、醤油、酒を加えて、たっぷりと煮込んだ。味が染みておいしい。ご飯は頂いた明太子とマヨネーズと混ぜ合わせたもので炒めた。さらに、鶏むね肉を焼き鳥にした。

鶏肉はスーパーでは100g58円ぐらいだ。食費を切り詰めるには、どうしても鶏肉が増える。一週間に三日くらいの割合で鶏肉を食べている。それと、頂いた明太子も賞味期限の28日までだ。あと一週間、明太子付けだ。

それにしても野菜が高い。大根、ネギは落ち着いた気がするが、特にキャベツが高いので、このごろキャベツをあまり食べていない。キャベツと言えば、若いころは毎日食べていた。安い野菜の代名詞だったような気がする。

Advertisements

About wildsum

I am a Japanese language teacher. I like to soccer and cooking,walking.
Image | This entry was posted in 簡単料理 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s