豆腐三昧!


DSC_0377

冷蔵庫を見たら、絹豆腐が二丁、賞味期限が今日だった。それで豆腐三昧の晩ご飯になった。

一つはクックパッドから拾った料理。豆腐を一口大に切り、片栗粉をまぶし、フライパンで焼き色を付ける。

それから、串切りした玉葱を炒め、皿に取っていた豆腐も入れて、あわせ調味料(出汁ツユ100cc、醤油大2杯、砂糖大2杯)を加える。最後に溶き卵を加えて、火を止め、蓋をしてしばらくそのままにしておく。

DSC_0378

ひき肉をごま油で炒め、皿に取っておいてから、キノコ入りのモヤシミックス野菜を中華スープの素で炒め、豆板醤、も加えて少し絡みを付けてから、再びひき肉を入れて、最後に塩コショウで味を調整。

Advertisements

About wildsum

I am a Japanese language teacher. I like to soccer and cooking,walking.
Image | This entry was posted in 簡単料理, 美食 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s